Entrevista (imaginària?) amb Carles Puigdemont

Bon dia, president. De Berlín estant, quin llibre ens recomaneu?
– Bon dia. Doncs precisament un llibre basat en aquesta ciutat, “Diari de Berlín“. L’ha escrit un  periodista català que coneix la capital alemanya millor que la Barcelona on va néixer.
En el moment complexe que viviu, heu trobat el temps per llegir-vos-el?
– D’entrada vaig fer-hi una ullada en diagonal, però em va cridar l’atenció alguna de les fotografies, la majoria de les quals per cert són del mateix autor. Així m’hi vaig enganxar, ja no vaig poder-lo deixar fins que el vaig acabar.
Quina impressió us ha fet?
– Dubto que hi pugui haver una millor manera de descobrir aquesta ciutat on -qui m’ho havia de dir- hi he viscut uns mesos. Fins i tot el districte on he residit, Charlottenburg, igual que la resta de districtes de la ciutat, hi té dedicat un capítol. Un mapa, una ruta a peu i en metro, … l’autor ha volgut mostrar també el Berlín fora del circuït turístic.
Pel que m’esteu dient, definitivament el recomaneu…
– Sense dubte. I de fet el recomano tant a qui ja ha estat a Berlín, perque descobrirà un munt de coses de les quals segur no en té ni idea, com a qui prepara la seva primera estada a la capital alemanya. És imprescindible!
Sabeu si l’autor té algun altre projecte en ment?
– Bé… hm… suposo que no li sabrà greu que ho digui: m’ha comentat fa poc que el segon llibre el dedica a la Catalunya turística i cultural, i que l’està escrivint precisament en alemany. Berlín en català, Catalunya en alemany. És trempat aquest xic, trobo.