Berlín, d’ahir a avui

La fascinant capital alemanya, una de les tres anomenades ‘ciutat-estat’ juntament amb Hamburg i Bremen, es troba a l’est del país. L’envolta per complet Brandenburg, un dels 16 Länder (estats federats) que conformen Alemanya.

Cliqueu sobre la imatge per ampliar-la (pàg. 17 de Diari de Berlín)

En aquest primer capítol, Diari de Berlín fa una breu introducció a la ciutat sorgida de la reunificació de Berlín Occidental i Berlín Oriental, arran la caiguda del Mur l’any 1989. Ofereix també algunes dades turístiques, que demostren com la capital d’Alemanya guanya posicions, de manera incansable, a la llista de destinacions favorites de viatgers d’arreu!

El plànol parcial mostra el cèntric parc Tiergarten, a la dreta del qual es troba l’àrea més “turística” de Berlín, al districte de Mitte, i a l’esquerra el de Charlottenburg-Wilmersdorf (cliqueu sobre la imatge per ampliar-la).

2 respostes a «Berlín, d’ahir a avui»

  1. Moltes gràcies, Natxo! És ben bé com dius: el Berlín d’avui és modernitat però és també tota la història del segle XX en els seus carrers, places i molts dels seus edificis. Una ciutat absolutament fascinant, que celebro molt t’agradés.

    Gràcies també naturalment pel comentari sobre el llibre. Espero que et farà venir ganes de tornar a Berlín!

  2. Una ciutat magnífica. Em va encantar, en gran part gràcies a les teves indicacions i recomanacions. El que més em va impressionar és la història que s’hi respira per tota arreu, majorment història recent. Corprenedora i interessant alhora. Buscaré el llibre per aprofundir-hi. La firma és garantia de lectura amena i rigorosa.

Deixa un comentari