Berlín – Sachsenhausen

Camps de concentració, de treballs forçats i d’extermini… L’Alemanya nazi en va crear centenars, iniciant-ne la construcció tan bon punt Hitler accedí a la cancelleria, l’any 1933. Aquests espais d’horror van marcar per sempre més la memòria dels qui van aconseguir alliberar-ne alguns, a les acaballes de la guerra:

“Allà, les nostres tropes hi van trobar imatges, sons
i pudors més horribles del que es pugui imaginar, crueltats
que, de tan desproporcionades,
resulten incomprensibles per a una ment normal”

Coronel William W. Quinn
29 d’abril de 1945
Alliberament del camp de concentració de Dachau

© Ferran Porta. Més fotografies de Sachsenhausen:
www.flickr.com/photos/itineri/Sachsenhausen

Memorial i museu Sachsenhausen

Amb nosaltres anireu fins a Oranienburg, on arribareu en tres quarts d’hora des de l’estació central de Berlín, la Hauptbahnhof. En aquesta població, els nazis hi van construir el camp de concentració de Sachsenhausen, per on passarien unes 200.000 persones. Avui dia, el recinte és un memorial i museu concebut per no oblidar la història, per tenir sempre present de què és capaç l’home, en la seva pitjor versió, i evitar que torni a repetir-se l’horror del passat.

De la mà d’itineri.de us proposem una visita guiada a Sachsenhausen. Descobrireu amb detall què va passar entre aquelles parets i reixes, però també us explicarem les diferències entre un camp de concentració i un d’extermini, amb quina finalitat es creaven els camps de treball i moltes altres informacions importants.

tour guiat, en català
durada aproximada, inclosos els trasllats amb transport públics: 5 hores

Contacteu-nos sense compromís enviant-nos un mail a CONTACT@ferranporta.eu i us n’informarem amb molt de gust.

Deixa un comentari