Dresden

Erich Kästner, el noi de la Königsbrücker Straße, és sense dubte un dels noms ilustres de Dresden, la Florència de l’Elba. Des del carrer on l’escriptor i periodista va viure la seva infantesa, us endinsareu a l’espectacular ciutat barroca, una urbs arquitectònicament captivadora i amb una història recent colpidora. La capital saxona mereix, sense cap mena de dubte, que aprofiteu la seva relativa proximitat a Berlín (195 kilòmetres) per regalar als vostres ulls aquesta autèntica joia.

De raons per admirar-la n’hi ha a cabassos: la Frauenkirche, que l’octubre de 2005 va recuperar la seva condició de reina de la ciutat, el Zwinger, la Semperoper, la catedral catòlica, … tot plegat a l’Altstadt, la ciutat antiga a la qual s’accedeix des de la Neustadt, travessant l’històric pont d’August. I més encara, perque no només de preciosa arquitectura barroca viu Dresden: la ciutat allotja indiscutibles obres mestres de la pintura, a les “Gemäldegalerie” Alte Meister i Neue Meister, autèntics tresors a la Grünes Gewölbe, i tants i tants altres museus que veritablement paga la pena visitar. I si teniu ocasió, no us perdeu la ciutat al desembre: l’Striezelmarkt la il.lumina des del primer cap de setmana d’Advent fins al 24 de desembre. Imperdible!

La fascinació que Kästner sentia per la bellesa de Dresden és coneguda en la seva biografia. Si voleu descobrir d’on li venia, comenceu amb una passejada virtual per la nostra galeria d’imatges, clicant aquí.

Contacteu-nos sense compromís enviant-nos un mail a CONTACT@ferranporta.eu i us n’informarem amb molt de gust.

Deixa un comentari