Genealogy | Genealogy tourism

Com a periodista i amant dels viatges és gairebé inevitable sentir-se fascinat per la genealogia. Al cap i a la fi, endinsar-se en aquesta disciplina és emprendre un camí de descoberta a l’interior de les pròpies arrels, una ruta que ens permetrà conèixer persones, fets, vides dels qui ens han precedit en aquest món. Un viatge singular sense estació final però ple de baixadors, tots fascinants.

Recerca entre avantpassats

De raons per capbussar-se en la intrahistòria familiar n’hi ha tantes com persones. Potser sigui per satisfer la curiositat pròpia, o per esbrinar què hi ha de cert en aquella “llegenda familiar” que sempre s’ha explicat a casa. Sigui quina sigui la motivació, cal temps per consultar arxius, registres i tot tipus de fonts. Hi ha molts recursos, però ni tots ens donaran sempre la informació que esperem ni tampoc trobarem sempre el camí per anar de baixador en baixador. La genealogia exigeix recerca a fons i paciència.

Com a periodista, una de les meves especialitats és justament la investigació que és, també, la pota sobre la que se sosté la genealogia. Us plantegeu investigar les vostres arrels? Us agradaria construir l’arbre genealògic de la vostra família? D’on sou vosaltres, cap enrere: aquest és el camí que amb molt de gust us ajudaré a obrir.

Turisme genealògic

Una de les moltes motivacions per fer turisme es basa justament en la genealogia. La vinculació és clara: hem esbrinat d’on venien els avantpassats d’unes branques i altres. Potser fins i tot hem aconseguit saber on van viure, o van tenir botiga, o el lloc on era la fàbrica on havien treballat.

Un recorregut per pobles i ciutats dels nostres avantpassats, per places i carrers que ells van caminar: en això es basa el turisme genealògic, i com a expert (per formació i experiència) en l’àmbit turístic, també en això us puc ajudar!

ℹ Per a informació, escriviu-me sense compromís per mail o mitjançant el formulari. Fins aviat!