Andorra: a country amid the Pyrenees

Escaldes-Esgordany vist des d’Engolasters. © Ferran Porta

Després de publicar Diari de Berlín, que vaig escriure en català, treballo actualment en el meu segon llibre. En aquesta ocasió, “Andorra: un país als Pirineus” l’estic pensant per als lectors alemanys i escrivint en aquesta llengua. El llibre és un recorregut per aquest bell petit estat situat a mig camí entre Barcelona i Toulouse, entre les aigües braves de la Mediterrània i les valls de clima atlàntic de l’Aran.

El llibre parla d’història, de cultura i de turisme. Tots tres eixos es relacionen entre sí i expliquen l’Andorra del segle XXI. El punt de partida se situa més de 1000 anys enrere, en temps de Carlemany. El primer “pare d’Europa” és, també, el fundador d’Andorra. O això diu la llegenda, si més no. El mateix himne andorrà està dedicat a l’històric personatge.

Més enllà del paper de Carlemany en la fundació del país, allò veritablement destacable en la història d’Andorra és la seva habilitat per sobreviure com a entitat independent al llarg dels segles, i arribar als nostres dies com a estat modern i atractiu pel seu impresionant patrimoni. La natura, l’arquitectura romànica i preromànica, la gastronomia i d’altres àmbits defineixen què és Andorra avui i expliquen perquè descobrir-la a fons és un plaer.

Agraïment a Faberllull

“Andorra — Ein Land inmitten der Pyrenäen” es publicarà a finals de 2021. Vull agrair a Faberllull, organisme gestionat per l’Institut Ramon Llull en col·laboració amb el Govern d’Andorra, l’oportunitat de fer una estada al país, a la seva residència de La Massana. Aquesta opció em facilita la feina d’entrevistes i visites imprescindibles com a documentació per al llibre. Gràcies!