Skip to content

ferranporta.eu

Carles Puigdemont a Berlín: entrevista (imaginària?)

Puigdemont

Carles Puigdemont i Marcela Topor amb Ferran Porta (Berlin, 2018)

Entrevista a Carles Puigdemont

El març de 2018, l’expresident de la Generalitat va ser detingut a Alemanya de camí a Bèlgica. Fins que la justícia va decidir no extradir-lo a Espanya, quatre mesos després, Puigdemont va residir a la capital alemanya on l’autor de “Diari de Berlín” li va fer un tour i una entrevista — o no!

Bon dia, president. De Berlín estant, quin llibre ens recomaneu?
– Bon dia. Doncs precisament un llibre basat en aquesta ciutat, “Diari de Berlín“. L’ha escrit un  periodista català que coneix la capital alemanya millor que la Barcelona on va néixer.

En el moment complexe que viviu, heu trobat el temps per llegir-vos-el?
– D’entrada vaig fer-hi una ullada en diagonal, però em va cridar l’atenció alguna de les fotografies, la majoria de les quals per cert són del mateix autor. Així m’hi vaig enganxar, i ja no vaig poder-lo deixar fins que el vaig acabar.

Quina impressió us ha fet?
– Dubto que hi pugui haver una millor manera de descobrir aquesta ciutat on —qui m’ho havia de dir— he viscut uns mesos. Fins i tot el districte on he residit, Charlottenburg, igual que la resta de districtes de la ciutat, hi té dedicat un capítol. Un mapa, una ruta a peu i en metro, … l’autor ha volgut mostrar també el Berlín fora del circuït turístic.

Pel que m’esteu dient, definitivament el recomaneu…
– Sense dubte! I de fet el recomano tant a qui ja ha estat a Berlín, perque descobrirà un munt de coses de les quals segur no en té ni idea, com a qui prepara la seva primera estada a la capital alemanya. És imprescindible!

I després de Berlín …

Sabeu si l’autor té algun altre projecte literari en ment?
– Bé, mm… suposo que no li sabrà greu que ho digui: m’ha explicat que el segon llibre el dedica a Andorra i que l’està escrivint precisament en alemany. Berlín en català, Andorra en alemany. És trempat aquest xic, trobo.

PS: d’acord, d’acord, l’entrevista és broma — però el tour i la foto amb Puigdemont i Topor són reals.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
Open chat
1
Hola!
Hello! How can I help you?