Skip to content

ferranporta.eu

Berlín de la A a la Z

El recorregut d’aquest capítol de Diari de Berlín acompanya el lector des d’Alexanderplatz fins a Zoologischer Garten. Literalment de la A a la Z. Són un total de 26 noms propis o espais destacats, dels quals explico aspectes històrics i culturals rellevants.

Hi són personatges rellevants en la història de Berlín. Els germans Von Humboldt, per suposat. I el Vell Fritz, el rei prussià que més empremta ha deixat a la ciutat.

També confronto dues artistes, dues dones extraordinàries que van viure el nazisme de manera radicalment oposada. Una en va ser musa mentre que l’altra va patir en pròpia carn l’odi del feixisme.

El capítol surt puntualment de Berlín. Ho fa per visitar una ciutat, Potsdam, i un memorial, Sachsenhausen, limítrofs amb la capital. La seva història no es pot deslligar de la de Berlín. “Berlín de la A a la Z” tampoc no oblida aquells que gaudeixen anant de compres, als amants de la política ni tampoc a les famílies que hi viatgen amb nens!

Us convido a descobrir la ciutat. Des de casa vostra i també sobre el terreny. Berlín, de la A a la Z.

➡➡ Accediu al següent capítol: Berlín a cop d’imatge.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
Open chat
1
Hola!
Hello! How can I help you?