Skip to content

ferranporta.eu

Història d’una urbs

Cölln i Berlin al segle XVII (Diari de Berlín). © J.M.F. Schmidt – Berlin Schropp, 1835. Biblioteca Central i Regional de Berlín – www.zlb.de

Cölln i Berlin són dos poblets situats a banda i banda del riu Spree. Des dels seus orígens coneguts, al segle XIII, aniran aumentant paulatinament en població i superfície. A les pàgines de Diari de Berlín n’explico els inicis, les progressives incorporacions de nous assentaments i la definitiva integració de tots ells.

El procés, que s’allarga durant segles, es pot donar per acabat l’any 1920. Amb la “Llei del Gran Berlín” diverses poblacions veïnes s’integren a la ciutat, que excepte per petites ampliacions posteriors roman pràcticament inalterable fins als nostres dies.

A ‘Història d’una urbs’ faig també una passejada per l’evolució de les muralles que, en diferents èpoques, han encerclat la capital. I explico també la relació entre algunes de les portes de l’anomenada Akzisemauer —la muralla duanera— i el Berlín actual.

Naturalment, el capítol no deixa de banda els Hohenzollern. La nissaga va jugar un paper fonamental en la història d’Alemanya i d’Europa entre els segles XV i XX. Al llibre hi trobareu un fantàstic arbre on apareixen, cronològicament, tots els Hohenzollern regnants.

➡➡ Accediu al següent capítol: Passejant pels dotze districtes de Berlín.

Wer die Vergangenheit nicht kennt, kann die Gegenwart nicht verstehen und die Zukunft nicht gestalten”
(Qui no coneix el passat, no entén el present ni pot construir el futur)
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
Open chat
1
Hola!
Hello! How can I help you?