Skip to content

ferranporta.eu

Charlottenburg-Wilmersdorf

Arreu de Berlín es perceben les empremtes dels capítols més foscos de la seva història recent. També a Charlottenburg-Wilmersdorf (les meves fotos). Una mostra n’és l’església de la Memòria (Gedächtniskirche, a la imatge) — o les seves restes, per ser precisos. Sense dubte, una de les icones del districte. Va ser inaugurada el 1895 i destruïda per les bombes 48 anys després. Només en va sobreviure la torre, avui un memorial per recordar els horrors de la guerra.

De l’església en parlo naturalment a Diari de Berlín. També d’una altra construcció altament simbòlica en aquest districte: l’estadi olímpic. Explico els orígens d’aquesta icona de l’arquitectura nazi així com també us descobreixo com es va alçar un turó molt peculiar: la “muntanya del dimoni”.

Ah, i un aspecte curiós: la numeració als carrers. El sistema habitual (números parells a un costat i senars a l’oposat) conviu amb un altre de propi i, tot sigui dit, força complicat quan no s’hi està acostumat. L’explico també en aquest capítol.

➡➡ Visiteu el cinquè districte, Spandau.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
Open chat
1
Hola!
Hello! How can I help you?