Skip to content

ferranporta.eu

Friedrichshain-Kreuzberg

Un districte format per dos barris ben diversos. Mentre la capital va estar dividida, Friedrichshain formava part del Berlín Oriental i Kreuzberg de l’Occidental. Aquest últim, a més, amb dues zones ben diferenciades, conegudes popularment encara avui a partir del codi postal històric de cadascuna.

El Mur, que separava l’un de l’altre en paral·lel al riu, va fer més que impossibilitar les trobades entre uns i altres. També va crear, a Friedrichshain-Kreuzberg (les meves fotos) com arreu de la ciutat, dues mentalitats molt diferents, dues maneres d’entendre el món.

El Mur físic és història des del 9 de novembre de 1989, però encara queda una separació mental. El pas del temps la difumina i els nascuts a partir dels anys noranta rarament la perceben, però persisteix encara entre els berlinesos de més edat. Queda, també, un fragment de 1.300 metres del mur de Berlín. És avui dia una galeria d’art a l’aire lliure, i porta el nom de East Side Gallery.

A Diari de Berlín explico la història i les particularitats de tots dos barris. I us proposo, naturalment, una ruta interessant per descobrir-ne una part. Bona passejada!

➡➡ Visiteu el tercer districte, Pankow.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
Open chat
1
Hola!
Hello! How can I help you?