Skip to content

ferranporta.eu

Berlín – Germania

Große Halle — Bundesarchiv, Bild 146-1986-029-02 / CC-BY-SA 3.0

La Segona Guerra Mundial consolidaria el Tercer Reich — creia Hitler. La capital de l’imperi seria Germania, ciutat que el Führer faria construir sobre Berlín. Edificis i monuments de dimensions colossals, com el Große Halle, mostrarien al món el poder del Reich.

Albert Speer, artífex de l’arquitectura nazi

L’urbanisme de la capital imperial havia de reflectir la megalomania del Führer. Al costat i als extrems de dues enormes avingudes, que travessarien la capital de nord a sud i d’est a oest, s’hi aixecarien monstres com el Gran Pavelló (foto). Amb capacitat per a 150.000 persones, havia de ser un reflex de la força, del poder del règim. Altres elements arquitectònics previstos eren un arc de triomf gegant o grans estacions de tren.

L’arquitecte en cap del règim, Albert Speer, va projectar les visions del dictador. Germania va existir sobre plànols i en maquetes entre 1937 i 1943 — i una petita part també sobre el terreny. Malgrat que les construccions es van aturar en un procés força inicial, les repercusions en l’arquitectura i l’urbanisme de Berlín perviuen fins avui.

Descobriu la Germania que no va arribar a ser

Amb itineri.de recorrereu les petjades de Germania en el districte governamental, comprovareu de quina manera va utilitzar Hitler l’arquitectura i l’art com a instruments de poder, i descobrireu perquè observant grans buits urbans i “anti-construccions”, i explorant superposicions invisibles, el fantasma de Germania és molt present al Berlín d’avui dia.

tour guiat de dues hores.

Per completar aquest tour, us recomanem també la nostra visita a Sachsenhausen. Igualment és molt interessant l’exposició Mito de Germania – Visión y el crimen, que organitza l’Associació Móns Subterranis de Berlín.

Altres opcions per enriquir amb itineri.de l’estada a Berlín són les nostres visites a alguns dels museus més destacats de la ciutat, així com a la històrica i veïna ciutat de Potsdam.

ℹ Contacteu-nos per mail — i ens veiem a Berlín!

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
Open chat
1
Hola!
Hello! How can I help you?