Skip to content

ferranporta.eu

Col·leccions Estatals d’Art de Dresden

Fa un temps va veure la llum un ambiciós projecte cultural, producte de la digitalització d’una part del fons de les Col·leccions Estatals d’Art de Dresden (Staatliche Kunstsammlungen Dresden). Ja és possible fer una passejada virtual, en 3D, per les sales de la Galeria de Pintures dels Mestres Antics (Gemäldegalerie Alte Meister), algunes de la Bòveda Verda (Grünes Gewölbe) i la Col·lecció de Porcellanes (Porzellansammlung), entre d’altres.

Voleu començar a impressionar-vos, abans fins i tot de trepitjar la fantàstica capital saxona? 👉 Cliqueu aquí, passegeu i gaudiu!

Una ciutat esquitxada d’art

L’origen de les Col.leccions Estatals d’Art de Dresden, que estan repartides en diversos museus, es troba en la “Cambra d’Art” (Kunstkammer), datada del segle XVI. Va ser però sota el regnat d’August el Fort (1670-1733) i del seu fill August III (1696-1763) quan van rebre un gran impuls. Les Col·leccions es poden visitar en aquests museus:

la Bòveda Verda (Grüne Gewölbe)
la Col.lecció de gravats, pintures i fotografies (Kupferstich-Kabinett)
el Gabinet de Monedes (Münzkabinett)
la Cambra d’Armes (Rüstkammer)
les Col.leccions Etnogràfiques (Museum für Völkerkunde)
la Col.lecció de Porcellana (Porzellansammlung)
el Mathematisch-Physikalischen Salon
la Galeria de Pintures dels Mestres Antics (Gemäldegalerie Alte Meister)
la Galeria d’Art Contemporani i Col.lecció d’escultures (Albertinum)
l’Art Popular de Saxònia i Col.lecció de titelles (Puppentheatersammlung) i

el Museu de les Arts Decoratives (Kunstgewerbemuseum)

Deixa un comentari

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
Open chat
1
Hola!
Hello! How can I help you?