Skip to content

ferranporta.eu

BER no s’enlaira

Dues vegades s’ha ajornat ja la inauguració del futur únic aeroport de Berlín. El juny de 2010 es va anunciar que l’obertura, prevista pel novembre de 2011, no tindria lloc fins al 3 de juny de 2012. Aquell dia l’aeroport de Tegel tancaria portes per sempre, mentre que Schönefeld passaria a ser el nou aeroport Berlin Brandenburg – Willy Brandt (BER). Amb aquesta finalitat s’ampliaria amb una nova terminal, amb capacitat per acollir fins a 27 milions de passatgers per any.

© Arne Müseler (arne-mueseler.com) CC-BY-SA-3.0

Sorpresa i incomoditats

De manera inesperada, però, dimarts es va anunciar que la inauguració es postposava una vegada més – sine die. El motiu han estat problemes detectats en el sistema de protecció anti-incendis, que s’haurà de revisar de dalt a baix. Dolorosa sorpresa, aquest comunicat, més encara quan 48 hores abans de l’anunci, el mateix aeroport continuava informant sobre la seva imminent obertura. Cal tenir en compte que no només es tracta d’obrir les noves instal·lacions amb el nou nom: el tancament previst de Tegel, aquell mateix cap de setmana, havia suposat el canvi de ruta de molts vols a Berlín.

Especialment afectats han estat els comerciants, tant de Tegel -enfocats com estaven a tancar el negoci dissabte 2 de juny- com del nou aeroport. Caos, i milions d’euros perduts. I naturalment, l’ajornament suposa també un mal de cap per als viatgers: aquells amb vols reservats pel 3 de juny i dies posteriors, faran bé de confirmar amb la seva companyia quin és el seu aeroport. AirBerlin continuarà a Tegel després del 3 de juny, malgrat que els seus vols a partir d’aquell dia estaven previstos al nou aeroport.

Tant l’alcalde-president de Berlín, Klaus Wowereit, com el president del land de Brandenburg, Matthias Platzeck, han estat en l’ull de l’huracà des del dia de l’anunci de l’ajornament. El mateix dimarts de l’anunci, el president de la Cambra de Comerç de Berlín, Eric Schweitzer, va dir explícitament que aquest nou ajornament hauria de tenir “conseqüències personals”, per bé que no va anomenar ningú en concret. Segons Schweitzer, al “càstig” sofert per la imatge de Berlín tindrà repercusions econòmiques negatives.

La descoberta de Berlín no s’atura!

Tot amb tot, amb itineri.de podreu descobrir la ciutat i molt més, un cop hi hagueu aterrat; nosaltres continuem fent la nostra feina, per descobrir-vos la capital alemanya en la millor companyia i sense problemes d’idioma. De fet, ja no en tenim prou d’ensenyar-vos i explicar-vos la ciutat: ara també us oferim visites guiades a tres dels seus museus estrella, a l’Illa dels Museus! No deixeu de contactar-nos per informar-vos-en.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
Open chat
1
Hola!
Hello! How can I help you?