Skip to content

ferranporta.eu

International Headlines

Temps era temps, TV3 emetia als estius l’informatiu International Headlines. Poder el recordeu els catalans de certa edat, com també el deuen tenir present alguns dels turistes europeus que ja abans de les Olimpíades sovintejaven Catalunya. El programa duia la informació més destacada del dia, en la seva llengua, als visitants estrangers. El format era tan novedós com imprescindible, en una època en què l’internet ni se somiava. Esclar, parlem dels anys vuitanta! Quantes opcions tenien llavors els turistes d’informar-se en la seva llengua? No pas gaire, no.

Els primers anys International Headlines s’emetia en anglès, francès i alemany – i això amb una única presentadora! La mítica Fina Brunet saltava d’idioma en idioma sense despentinar-se, com mostra aquesta edició d’agost de 1986. En afegir-se posteriorment l’italià i el neerlandès a les llengües originals, la cadena va optar per posar un presentador per a cada llengua.

En temps d’enorme grisor televisiva i comunicativa, un reconeixement a una iniciativa que va ser destacable tant des de l’àmbit del periodisme com del turístic.

PS: aquests i d’altres programes, sèries i pel·lícules els vaig gravar originalment en vídeo. Els darrers temps he digitalizat les seixanta cintes Betamax i VHS que sempre he conservat.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
Open chat
1
Hola!
Hello! How can I help you?